10 minuten 2 personen

Overnight oats met appel

  • 200 ml melk
  • 1 potje yoghurt natuur
  • 80 g havermoutvlokken
  • 1 appel
  • 1 koffielepel pindakaas
  • 1 snufje kaneel
Overnight oats met appel

Zo maak je het

De avond voordien

  1. Schil en ontpit de appel. Rasp de appel grof.
  2. Roer 1 eetlepel pindakaas los met de melk en yoghurt.
  3. Voeg de geraspte appel, havermoutvlokken en kaneel toe.
  4. Giet in 2 glazen potjes, dek af en laat 1 nacht zwellen in de koelkast.

De dag zelf: Garneer met fijngesneden blokjes appel, pindakaas en een snuifje kaneel.

Zo kan het ook

Experimenteer gerust met andere smaakcombinaties bijvoorbeeld:

  • voor wie houdt van vanille: een vanillestokje
  • voor fans van kaastaart: limoenzeste en plattekaas. 
  • voor fans van worteltaart: geraspte wortel, kaneel of speculaaskruiden. 
  • voor fans van applecrumble: geraspte appel en koekkruiden. 
  • voor wie houdt van kokos: geraspte kokos en citroenzeste