50 minuten 4 personen

Zomers slaatje met kip, courgette, mango en tahindressing

  • 400 g kipfilet
  • 2 courgettes
  • 20 kerstomaatjes
  • 1,5 mango
  • 150 g gemengde sla
  • 50 g verse spinazie
  • 4 eetlepels sesamzaadjes (48 g)
  • 2 eetlepels sesampasta (tahin) (30 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper en currypoeder
Zomers slaatje met kip, courgette, mango en tahindressing

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes, de sla, de spinazie en de kerstomaatjes.
  2. Snijd de kerstomaatjes in twee en de courgettes in lange fijne reepjes van ongeveer 0,5 cm.
  3. Ontpel, ontpit en snij de mango in blokjes van ongeveer 1 cm.
  4. Meng de sesampasta, het limoensap en de geperste knoflook in een kom tot een smeuïge massa. Voeg indien nodig druppelsgewijs en al roerend wat water toe om de dressing vloeibaarder te maken.
  5. Snij de kipfilet in blokjes.
  6. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgettes beetgaar. Kruid af met peper.
  7. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes gaar. Kruid af met peper en currypoeder en strooi er 2 eetlepels sesamzaadjes over zodra de blokjes gaar zijn.
  8. Meng de gemengde sla en spinazieblaadjes, leg er de gebakken courgette en kippenblokjes op en werk af met mangostukjes, kerstomaatjes, dressing en de rest van de sesamzaadjes.

Serveertip: Serveer met volkoren brood.

In samenwerking met Lekker van bij Ons

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

66

378

kcal

Eiwitten

5,8

33

g

Vetten

3,0

17

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,5 2,9 g

Koolhydraten

3,3

19

g

waarvan suikers 2,6 15 g

Vezels

1,3

7,3

g

Zout

0,06

0,37

g

Bron: www.internubel.be

NICE-to-know

Kipfilet, het magerste stukje van de kip

Een kipfilet is vetarm (1,3 g per 100 g), arm aan verzadigd vet (0,4 g per 100 g), rijk aan eiwitten en een goede bron van selenium en de vitaminen B3, B6 en B12. Het levert ongeveer 100 kcal per 100 g. In vergelijking met rood vlees bevat kip minder ijzer en zink. Die zijn wel beter opneembaar dan uit plantaardige voedingsmiddelen.
De ijzeropname bedraagt 20 tot 30 % uit vlees en 5 tot 15 % uit plantaardige voedingsmiddelen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Soep

Zin in een lekkere en voedzame soep? Hier vind je soep recepten die gezond én lekker combineren!

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.