45 minuten 4 personen

Slaatje Berloumi met zelfbereide schnitzel en karnemelkdressing

  • 300 g varkensmignonnette
  • 100 g plakjes Berloumi
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 little gem (slahartjes)
  • 1 venkel
  • 1 komkommer
  • 150 g kerstomaten
  • 1 appel
  • 70 g havervlokken
  • 1 wit van ei
  • 70 g bloem
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • Voor de dressing: 125 ml karnemelk, 70 g yoghurt natuur, 1 tl mosterd, 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl honing
Slaatje Berloumi met zelfbereide schnitzel en karnemelkdressing

Bereidingswijze

  1. Maak de blaadjes van de ‘little gem’ en de ijsbergsla los en was ze. Snijd de venkel en de appel in dunne plakjes. Snijd de ijsbergsla en de komkommer in repen. Was de kerstomaten en halveer ze. 
  2. Meng de karnemelk met yoghurt, mosterd, balsamicoazijn en honing tot een mooie gladde dressing. Kruid met peper.
  3. Doe bloem, losgeklopt wit van ei en havervlokken in 3 aparte kommen. Kruid het vlees met peper en wentel het respectievelijk door de bloem, het wit van ei en de havermout. Bak het gepaneerde vlees goudgeel in 2 eetlepels olie.
  4. Gril de kaas in een grillpan, zonder vetstof.
  5. Schik de ‘little gem’-blaadjes, ijsbergsla, venkel, komkommer, kerstomaatjes en appel op de borden. Leg er de Berloumi bij. Snijd de krokante varkensmignonnette in repen en verdeel over de borden. Druppel er de dressing over. Serveer meteen.

Variatietip: Kan ook met kipfilet of maak er een op-en-top zomers gerecht van: grill de venkel en de varkensmignonnette op de barbecue.

In samenwerking met Lekker van bij ons

 

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per portie

Eenheid

Energie

82

480

kcal

Eiwitten

4,9

29

g

Koolhydraten

6,8

40

g

waarvan suikers

2,2

13

g

waarvan toegevoegde suikers

0,08

0,5

g

Vetten

3,2

19

g

waarvan verzadigde vetzuren

1,3

7,6

g

Vezels

1,1

6,7

g

Zout

0,07

0,41

g

Bron: www.internubel.be

NICE-to-know

Karnemelk

Karnemelk is het bijproduct dat ontstaat door room te ‘karnen’ of ‘flink te roeren’ bij de productie van boter. Vandaag wordt karnemelk ook gemaakt door melkzuurbacteriën aan gepasteuriseerde magere melk toe te voegen. Deze melkzuurbacteriën zetten de suiker die van nature in melk aanwezig is (lactose) om in melkzuur. Hierdoor smaakt karnemelk friszuur en heeft het een iets stevigere consistentie dan gewone melk. De gebruikte melkzuurbacteriën zijn anders dan die voor de bereiding van yoghurt.

Karnemelk is zoals yoghurt een gefermenteerd melkproduct dat grotendeels dezelfde voedingsstoffen als melk levert (vooral eiwitten, calcium, vitamine B2 en vitamine B12) maar weinig of geen vet bevat.

Op zoek naar meer inspiratie?

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!