10 minuten 4 personen

Venkelsalade met krab

  • 2 sneden volkorenbrood
  • 150 g krab
  • 400 g venkel
  • 1 appel
  • 6 olijven

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels appelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel water
  • peper
Venkelsalade krab

Bereidingswijze

  1. Was de venkel, verwijder de stronk en de steeltjes. Snijd de venkel in dunne reepjes. 
  2. Was de appel, snijd hem in vier delen, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes. 
  3. Snijd of hak de krab (of surimi) fijn. 
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  5. Schep alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing.
     

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

52

202

kcal

Eiwitten

3,9

15

g

Vetten

1,9

7,5

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,3 1,2 g

Koolhydraten

3,9

15

g

waarvan suikers 3,5 14 g

Vezels

1,7

6,5

g

Zout

0,41

1,6

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Rabarbersalade met rundreepjes en frisse yoghurtdressing
Recept

Rabarbersalade met rundreepjes en frisse yoghurtdressing

Rabarber is populair in zoete gerechten. Maar de friszure smaak van rabarber past ook perfect in een zomerse salade. Het recept vind je hier.

Zomers slaatje met kip, courgette, mango en tahindressing
Recept

Zomers slaatje met kip, courgette, mango en tahindressing

Fris zomers slaatje met kip, courgette, mango en tahindressing. Het recept vind je hier.

Salade feta appel noten
Recept

Salade fetakaas met appel en noten

Deze frisse salade combineert de heerlijke smaak van kaas, appel en noten. Het recept vind je hier.