10 minuten 4 personen

Venkelsalade met krab

  • 2 sneden volkorenbrood
  • 150 g krab
  • 400 g venkel
  • 1 appel
  • 6 olijven

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels appelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel water
  • peper
Venkelsalade krab

Bereidingswijze

  1. Was de venkel, verwijder de stronk en de steeltjes. Snijd de venkel in dunne reepjes. 
  2. Was de appel, snijd hem in vier delen, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes. 
  3. Snijd of hak de krab (of surimi) fijn. 
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  5. Schep alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing.
     

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

52

202

kcal

Eiwitten

3,9

15

g

Vetten

1,9

7,5

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,3 1,2 g

Koolhydraten

3,9

15

g

waarvan suikers 3,5 14 g

Vezels

1,7

6,5

g

Zout

0,41

1,6

g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Aperitiefhapjes

Op zoek naar licht en gezond aperitiefhapje? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!