20 minuten + 30 minuten gaartijd 8 personen

Soep van gele paprika en wortel

  • 7 gele paprika’s
  • 5 gele wortelen
  • 5 stengels selder
  • 2 aardappelen
  • 2 uien
  • 2 l groentebouillon
  • sneetjes (oud) volkorenbrood
  • scheutje lightroom
  • olijfolie
  • peper
  • enkele blaadjes dragon
Soep van gele paprika en wortel

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten met de pitjes uit de paprika's en snijd ze in grove stukken.
    Houd 1 paprika apart, snijd in kleine blokjes.
  2. Schil de wortelen, was de selder en schil de aardappelen. Snijd ze allen in grove stukken.
  3. Versnipper de ui en stoof de ui en de paprika even in wat boter. Voeg de wortelen, selder en aardappelen toe. Stoof het geheel 10 minuten.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat 30 minuten koken.
  5. Mix de soep. Voeg een scheutje light room toe en meng goed. Kruid naar smaak met peper.
  6. Rooster het brood in de oven of broodrooster. Versnipper in stukjes.
  7. Werk de soep af met broodstukjes, dragon en de apart gehouden stukjes knapperige paprika.

In samenwerking met Lekker van bij Ons

Op zoek naar meer inspiratie?

Gezonde lunch recepten

Wat is er beter dan een deugddoende middagbreak met een lekkere én gezonde lunch? Inspirerende lunchgerechten vind je hier!

Hoofdgerechten

Een hoofdgerecht dat lekker én gezond is? Dat is heel simpel! Deze recepten geven je wat inspiratie!

Kindvriendelijke recepten

Duik in de potten en pannen met je kids en tover een heerlijk gerecht op tafel! Kindvriendelijke recepten vind je hier.