15 minuten + 20 minuten gaartijd 8 personen

Pastinaaksoep

  • 2 middelgrote pastinaken
  • 200 g knolselder
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1,5 liter vetarme groentenbouillon
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper

 

Pastinaaksoep

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de groenten toe.
  3. Laat een 20-tal minuten koken.
  4. Mix de soep en werk af met de gehakte peterselie.

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 27 93 kcal
Eiwitten 0,8 2,7 g
Vetten 0,3 1,1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,1 0,4 g
Koolhydraten 4,4 15 g
waarvan suikers 2,1 7,2 g
Vezels 1,8 6,1 g
Zout 0,60 2,0 g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Pastinaaksoep
Recept

Pastinaaksoep

Bouw een heerlijk groentemoment in met deze verse pastinaaksoep. Als tussendoortje, voorgerecht of lunch! Het recept vind je hier.

Pompoensoep met appel en curry
Recept

Pompoensoep met appel en curry

Een smaakvolle portie groenten met deze pompoensoep met een frisse toets van appel. Het recept vind je hier.

Maaltijdsoep met kip
Recept

Maaltijdsoep met kip

Een maaltijdsoep met kip, heerlijk volwaardig. Het recept vind je hier.