15 minuten + 30 minuten gaartijd 8 personen

Pompoensoep met appel en curry

  • 850 g pompoen
  • 1 el vetstof
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • 1 tl currypoeder
  • peper
Pompoensoep met appel en curry

Bereidingswijze

  1. Versnipper de ui en bak aan in margarine.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur.
  3. Snijd de appels in blokjes en laat meestoven met de pompoen. Voeg de currypoeder toe en roer goed om.
  4. Giet de groentebouillon bij de pompoenmengeling en laat zachtjes 30 minuten koken.
  5. Mix de soep. Is ze te dik? Voeg wat extra water toe.
  6. Breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat currypoeder.

Tip: Werk af met koriander

In samenwerking met Lekker van bij Ons.
 

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 15 52 kcal
Eiwitten 0,3 1,0 g
Vetten 0,6 2,1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,3 0,9 g
Koolhydraten 2,0 6,6 g
waarvan suikers 1,7 5,7 g
Vezels 0,5 1,7 g
Zout 0,19 0,63 g

Bron: www.internubel.be

Op zoek naar meer inspiratie?

Bijgerechten

Met een bijgerecht kan je ontelbare variaties van gerechten maken. Combineer het met jouw favoriete ingrediënten tot een volwaardig maaltijd of serveer het als hapje.

Aperitiefhapjes

Op zoek naar licht en gezond aperitiefhapje? Deze recepten helpen je op weg om gezond én lekker te combineren!

Salade

Inspiratie nodig voor een lekker en volwaardig salade? Hier vind je allerhande salade recepten die gezond én lekker combineren