15 minuten + 30 minuten gaartijd 8 personen

Pompoensoep met appel en curry

  • 850 g pompoen
  • 1 el vetstof
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • 1 tl currypoeder
  • peper
Pompoensoep met appel en curry

Bereidingswijze

  1. Versnipper de ui en bak aan in margarine.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur.
  3. Snijd de appels in blokjes en laat meestoven met de pompoen. Voeg de currypoeder toe en roer goed om.
  4. Giet de groentebouillon bij de pompoenmengeling en laat zachtjes 30 minuten koken.
  5. Mix de soep. Is ze te dik? Voeg wat extra water toe.
  6. Breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat currypoeder.

Tip: Werk af met koriander

In samenwerking met Lekker van bij Ons.

Voedingswaarden

  Per 100 g Per portie Eenheid
Energie 15 52 kcal
Eiwitten 0,3 1,0 g
Vetten 0,6 2,1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,3 0,9 g
Koolhydraten 2,0 6,6 g
waarvan suikers 1,7 5,7 g
Vezels 0,5 1,7 g
Zout 0,19 0,63 g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Pastinaaksoep
Recept

Pastinaaksoep

Bouw een heerlijk groentemoment in met deze verse pastinaaksoep. Als tussendoortje, voorgerecht of lunch! Het recept vind je hier.

Pompoensoep met appel en curry
Recept

Pompoensoep met appel en curry

Een smaakvolle portie groenten met deze pompoensoep met een frisse toets van appel. Het recept vind je hier.

Maaltijdsoep met kip
Recept

Maaltijdsoep met kip

Een maaltijdsoep met kip, heerlijk volwaardig. Het recept vind je hier.