20 minuten 4 personen

Gelei van yoghurt met fruit

  • 1 dl halfvolle melk
  • 250 gram magere yoghurt natuur
  • 250 gram zacht fruit (bv. aardbeien, aalbessen, meloen)
  • 2 blaadjes gelatine
Gelei van yoghurt met fruit

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Spoel het fruit, maakt het schoon en snij het in stukjes. Hou 2 eetlepels apart en pureer de rest.
  3. Los de uitgeknepen gelatinevelletjes op in de warme melk.
  4. Laat de melk afkoelen tot ze dik begint te worden.
  5. Meng er dan de yoghurt en de fruitpuree onder.
  6. Giet dit in 4 schaaltjes. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
  7. Versier net voor het opdienen met de rest van het fruit.
     

Voedingswaarden

 

Per 100g

Per Portie

Eenheid

Energie

52

78

kcal

Eiwitten

3,2

4,9

g

Vetten

0,6

0,9

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,4 0,6 g

Koolhydraten

8

12

g

waarvan suikers 7,5 11 g

Vezels

0,9

1,4

g

Zout

0,72

1,0

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Warme kaneelappeltjes
Recept

Warme kaneelappeltjes

Deze warme kaneelappeltjes zijn ideaal als tussendoortje als je van kaneel en fruit houdt. Het recept vind je hier.

Abrikozendrank vanille
Recept

Fruitige abrikozendrank met vanille

Een fruitig drankje met een lichte toets van vanille. Het recept vind je hier.

Rijstpap met fruit
Recept

Rijstpap met aardbeien

Een pauze? Deze heerlijke rijstpap met fruit krikt je energiepeil weer wat op. Het recept vind je hier.