10 minuten + 40 minuten gaartijd 4 personen

Rijstpap met aardbeien

  • 120 g ongekookte dessertrijst
  • 1 L halfvolle melk
  • 200 gram aardbeien
  • 1 opengesneden vanillestokje
  • 2 dosissen saffraan (naar smaak)
Rijstpap met fruit

Bereidingswijze

  1. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en de saffraan.
  2. Verwijder het vanillestokje zodra de melk kookt en voeg de rijst toe.
  3. Laat dit 40 minuten zachtjes koken tot alle vocht is opgeslorpt. Roer geregeld om. Laat het mengsel afkoelen.
  4. Schraap intussen het merg uit het vanillestokje en snij de aardbeien in plakjes.
  5. Roer het vanillemerg ende aardbeien door de rijstepap.
  6. Schep er de balsamicoazijn en de muntblaadjes onder. Laat eventjes rusten.
  7. Serveer het dessert in kleine glaasjes.
     

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Per portie

Eenheid

Energie

61

229

kcal

Eiwitten

2,9

11

g

Vetten

1,1

4,0

g

waarvan verzadigde vetzuren 0,7 2,6 g

Koolhydraten

9,6

36

g

waarvan suikers 3,8 14 g

Vezels

0,3

1,0

g

Zout

0,07

0,27

g

Bron: www.internubel.be

Gerelateerde recepten

Warme kaneelappeltjes
Recept

Warme kaneelappeltjes

Deze warme kaneelappeltjes zijn ideaal als tussendoortje als je van kaneel en fruit houdt. Het recept vind je hier.

Abrikozendrank vanille
Recept

Fruitige abrikozendrank met vanille

Een fruitig drankje met een lichte toets van vanille. Het recept vind je hier.

Rijstpap met fruit
Recept

Rijstpap met aardbeien

Een pauze? Deze heerlijke rijstpap met fruit krikt je energiepeil weer wat op. Het recept vind je hier.