Voeding bij peuters

De peutertijd loopt vanaf de leeftijd van 18 maand tot de leeftijd van 3 jaar. Zoals tijdens het eerste levensjaar doorloopt het kind ook tijdens de peuterjaren nog cruciale ontwikkelingsfasen. De zintuigen ontwikkelen zich volop. De peuter ruikt, voelt en proeft meer en beter naarmate hij ouder wordt.

De peutertijd staat ook wel bekend als de typische koppigheidsfase of peuterpuberteit. Peuters kunnen zeer koppig zijn: voedingsmiddelen die de ene dag in trek zijn, worden de volgende dag geweigerd. Ouders moeten leren hiermee om te gaan: grenzen stellen en structuur aanbieden is enorm van belang.

Aandachtspunten voeding en eetgedrag bij peuters

Peuters leren door observatie en imitatie. Het goede voorbeeld geven is daarom in deze levensfase van cruciaal belang. Lees meer over voeding en eetgedrag bij peuters.

Het voedingspatroon van de Vlaamse peuter doorgelicht

De Vlaamse geboortecohorte JOng! Bracht de voedingstoestand van Vlaamse peuters in kaart. Ontdek de knelpunten in de voeding van de Vlaamse peuter.

Mijn kind wil niets proeven. Waarom niet?

Het smakenpallet van kinderen uitbreiden doe je door ze te leren proeven. Dat is niet altijd gemakkelijk omwille van voedselneofobie. Ontdek de tips om hiermee om te gaan.

Gezond eten en drinken voor kinderen

De richtlijnen van de voedingsdriehoek vormen de basis voor een gezonde voeding bij kinderen. Maar ook met deze voedingsvragen kunnen ouders zitten.

Goed groeien en een gezond gewicht voor kinderen

Aan de hand van de Vlaamse groeicurven kan de groei en gewichtsevolutie van het kind worden opgevolgd. Lees meer over het gewicht van je kind.

Banner_Nader bekeken_2018-03
Nutrinews

Misvattingen en trends: niet geschikt voor kinderen

Veganisme, gluten, vet, suiker en melk zijn topics die veel aandacht krijgen in de media...