Gezond gebeten voor Kiddies

Hoe vroeger kinderen gezonde eetgewoonten aanleren, hoe groter de kans dat ze die een leven lang meenemen. Dat is soms een uitdaging voor zorgfiguren. Kleuters hebben een eigen willetje en kiezen meestal niet vanzelf voor een gezond eetpatroon. Handvatten bieden om kinderen tussen 3 en 6 jaar vlot en ontspannen gezond te leren eten, dat is de opzet van deze brochure.
 

Hapklaar en lichtverteerbaar

Het boekje 'Gezond gebeten voor Kiddies' biedt praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor kleuters. De inhoud is gericht op ouders, grootouders en opvoeders en sluit aan bij de algemene voedingsaanbevelingen. Het staat boordevol handige weetjes, kindvriendelijke recepten en leuke tips.

Blader hier door het interactieve boekje

 

Kijk wat ik al (w)eet

De speelse eetvriendjes in het boekje en een eenvoudig online drag-and-drop-spelletje maken het makkelijker om de kinderen te betrekken in de wereld van lekker en gezond eten.

Speel het spelletje hier

 

Voor kleuterleid(st)ers

Kinderen brengen veel tijd door op school. Als het om gezonde voeding gaat, speelt ook de kleuterjuf of -meester een belangrijke rol. Zij kunnen in de klas ook aan de slag gaan met ‘Gezond gebeten voor Kiddies’: er bijvoorbeeld leuke lesjes rond geven, samen met de kleuters door het boekje bladeren, het online drag-and-drop spelletje spelen, het boekje meegeven aan de ouders of er een lekker en gezond recept uit klaarmaken. Met het ‘Gezond gebeten’-materiaal werken kleuterleid(st)ers aan de leerdoelen binnen de leerlijn voeding.

 

Voor voedings- en gezondheidsprofessionals

Het boekje ‘Gezond gebeten voor Kiddies’ maakt deel uit van de TOOLBOX - Gezond gebeten voor kleuters. De toolbox bundelt divers informatie- en sensibilisatiemateriaal om ouders en andere opvoeders met vragen rond gezonde voeding en eetgedrag bij kleuters te begeleiden. We volgen de algemene voedingsaanbevelingen op de voet en houden alle online informatie up-to-date. Raadpleeg ook de bijhorende factsheet 'Gezonde voeding voor kleuters'.

 

Gezond gebeten voor …

‘Gezond gebeten voor Kiddies’ vervangt het populaire weetjesboek '123 aan tafel'. Het maakt deel uit van de reeks van drie ‘Gezond gebeten’-boekjes. Andere boekjes binnen deze reeks zijn ‘Gezond gebeten voor Yummies' voor kinderen van 6 tot 12 jaar en ‘Gezond gebeten voor Homies' voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Gezond gebeten voor Yummies
Gratis Materiaal

Gezond gebeten voor Yummies

Boekje met praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor lagereschoolkinderen.

Gezond gebeten voor Homies
Gratis Materiaal

Gezond gebeten voor Homies

Een boekje voor jongeren vol snackable tips en weetjes om zich op een gezonde manier met eten uit te leven.

'Gezond gebeten' is een realisatie van NICE (Nutrition Information Center) in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, de Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde en de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.