Gezond gebeten voor Kiddies

Hoe vroeger kinderen gezonde eetgewoonten aanleren, hoe groter de kans dat ze die een leven lang meenemen. Dat is soms een uitdaging voor zorgfiguren. Kleuters hebben een eigen willetje en kiezen meestal niet vanzelf voor een gezond eetpatroon. Handvatten bieden om kinderen tussen 3 en 6 jaar vlot en ontspannen gezond te leren eten, dat is de opzet van deze brochure.

 

Hapklaar en lichtverteerbaar

Het boekje 'Gezond gebeten voor Kiddies' biedt praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor kleuters. De inhoud is gericht op ouders, grootouders en opvoeders en sluit aan bij de algemene voedingsaanbevelingen. Het staat boordevol handige weetjes, kindvriendelijke recepten en leuke tips. De speelse eetvriendjes in het boekje en een eenvoudig online drag-and-drop-spelletje maken het makkelijker om de kinderen te betrekken in de wereld van lekker en gezond eten.

Voor kleuterleiders

Kinderen brengen veel tijd door op school. Als het om gezonde voeding gaat, speelt ook de kleuterjuf of -meester een belangrijke rol. Zij kunnen in de klas ook zelf aan de slag met ‘Gezond gebeten voor Kiddies’: er bijvoorbeeld leuke lesjes rond geven, samen met de kleutertjes een lekker en gezond recept klaarmaken en nog zo veel meer.

 

Voor gezondheidsprofessionals

De online toolbox ‘Gezond gebeten voor kleuters’ bundelt naast het boekje ‘Gezond gebeten voor Kiddies’ bijkomend informatie- en sensibilisatiemateriaal om ouders en opvoeders met vragen rond gezonde voeding en eetgedrag bij kleuters verder te begeleiden.

Het boekje ‘Gezond gebeten voor Kiddies’ is gratis te bestellen maar ook beschikbaar in een interactieve vorm om online te doorbladeren of te downloaden. We volgen de algemene voedingsaanbevelingen op de voet en houden alle informatie up-to-date in de online versie.

 

Over “Gezond gebeten”

‘Gezond gebeten voor kiddies’ vervangt het populaire weetjesboek '123 aan tafel' en is het eerste boekje dat verschijnt binnen de reeks ‘Gezond gebeten’. De boekjes‘ Gezond gebeten voor yummies' voor kinderen van 6-12 jaar en ‘Gezond gebeten voor homies' voor jongeren van 12-18 jaar’ worden in het najaar van 2021 gelanceerd. Blijf op de hoogte via de NICE-nieuwsbrief of volg onze socialemediakanalen via @NICEvoeding.

 

'Gezond gebeten' is een realisatie van NICE (Nutrition Information Center) in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, de Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde en de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.