Gezond gebeten voor Yummies

Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn echte speelvogels. Het is hun manier om de wereld volop te leren kennen, ook die op hun bord. Ideaal dus om hen spelenderwijs onder te dompelen in het fantastisch rijke en lekkere universum van gezond eten. Handvaten bieden om kinderen tussen 6 en 12 jaar op een speelse manier gezond te leren eten, dat is de opzet van deze brochure.
 

Op ontdekkingsavontuur

Het boekje ‘Gezond gebeten voor Yummies’ biedt praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoonten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Jef, Cherry, Sterre, Amir en Line zijn ‘Yummies’ die de ouders en kinderen mee doorheen het boekje gidsen. Zij geven zelf interessante weetjes, tips, ontdekspelletjes en kindvriendelijke recepten.

Blader hier door het interactieve boekje

Smulvriendenboekje

Omdat lekker en gezond eten nog leuker is als je het samen doet, werd er ook een ‘Smulvriendenboekje’ ontwikkeld dat kan worden doorgegeven aan vriendjes om recepten en tips met elkaar te delen.

Lees, download of bestel het smulvriendenboekje hier

 

Voor leerkrachten

Kinderen brengen veel tijd door op school. Als het om gezonde voeding gaat, spelen ook de leerkrachten een belangrijke rol. Zij kunnen in de klas ook zelf aan de slag met ‘Gezond gebeten voor Yummies’: er bijvoorbeeld leuke lesjes rond geven, spelenderwijs leren over gezonde voeding aan de hand van de vele tips en spelletjes (in het boekje, aangegeven door het symbool ‘Yummietijd’) of het ‘Smulvriendenboekje’ rond laten gaan in de klas. Met het ‘Gezond gebeten’-materiaal werken leerkrachten aan de leerdoelen binnen de leerlijn voeding.

 

Voor voedings- en gezondheidsprofessionals

Het boekje ‘Gezond gebeten voor Yummies’ maakt deel uit van de TOOLBOX - Gezond gebeten voor lagereschoolkinderen. De toolbox bundelt divers informatie- en sensibilisatiemateriaal om ouders en andere opvoeders met vragen rond gezonde voeding en eetgedrag bij lagereschoolkinderen te begeleiden. We volgen de algemene voedingsaanbevelingen op de voet en houden alle online informatie up-to-date. Raadpleeg ook de bijhorende factsheet 'Gezonde voeding voor lagereschoolkinderen'.

 

Gezond gebeten voor ...

‘Gezond gebeten voor Yummies’ maakt deel uit van de reeks van drie ‘Gezond gebeten’-boekjes. Andere boekjes binnen deze reeks zijn ‘Gezond gebeten voor Kiddies’ voor kinderen van 3 tot 6 jaar en ‘Gezond gebeten voor Homies' voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Gezond gebeten voor Kiddies
Gratis Materiaal

Gezond gebeten voor Kiddies

Weetjesboek met tips en recepten voor ouders, grootouders en opvoeders om kleuters gezond te leren eten.

Gezond gebeten voor Homies
Gratis Materiaal

Gezond gebeten voor Homies

Een boekje voor jongeren vol snackable tips en weetjes om zich op een gezonde manier met eten uit te leven.

'Gezond gebeten' is een realisatie van NICE (Nutrition Information Center) in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, de Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde en de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.