Materialen

Ontdek ons ruim aanbod aan gratis materialen waaronder brochures, tools, infografieken en receptfiches. Een flinke dosis ‘hapklare’ informatie over diverse voedingsthema’s en inspiratie om lekker en gezond te eten en te koken.

INFOGRAFIEK - Meer plantaardig eten

Meer plantaardig eten betekent starten met een gezonde plantaardige basis en die verder gezond en volwaardig aanvullen. Dat kan op diverse manieren. Ontdek hier hoe.

INFOGRAFIEK - Eiwitten in de voeding

Eiwitten zijn nodig voor het lichaam. Wat zijn eiwitten? Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en waar vinden we ze in de voeding?

INFOGRAFIEK - Gezond eten met een plan

Gezond eten met een plan draagt bij tot gezonder koop- en eetgedrag. Maak een weekmenu, doe je boodschappen slim en kook vooruit.

INFOGRAFIEK - Yoghurtwijzer

Het aanbod aan yoghurt is divers. De yoghurtwijzer maakt je wegwijs in verschillende soorten yoghurt en vergelijkt hun voedingswaarde.

INFOGRAFIEK - Voedingsprioriteiten puzzel

Deze puzzel toont de ‘Food Based Dietary Guidelines’ van de Hoge Gezondheidsraad voor gezonde volwassenen vertaald naar ons bord. Elk puzzelstuk telt.

INFOGRAFIEK - Evidence-based handelen in 5 stappen

Evidence-based handelen in de zorg omvat een systematische aanpak in 5 stappen. Evidentie zoeken gebeurt op basis van de kennispiramide.

INFOGRAFIEK - Het etiket lezen en begrijpen

Nutritionele info op het etiket lezen en begrijpen. Waarop moet je letten?

INFOGRAFIEK - Portiegroottes in beeld

Standaardporties voor een duidelijk referentiekader voor portiegroottes.

INFOGRAFIEK - Op naar minder voedselverlies

Voedselverlies is een wereldwijde problematiek. Wat kan jij doen om minder voedsel weg te gooien?

INFOGRAFIEK - Suiker in de voeding

Moeten we alle suiker uit onze voeding weren? Veel hangt af van de 'verpakking' van suikers.

INFOGRAFIEK - Lactose-intolerantie

Bij lactose-intolerantie is zuivel schrappen meestal niet nodig. De tolerantiegraad varieert van persoon tot persoon.

INFOGRAFIEK - Gezonde culinaire basisregels

Niet alleen wat je eet, maar ook hoeveel en hoe vaak je eet en hoe je het bereidt, bepaalt de totale voedingsinname. Enkele culinaire basisregels kunnen het verschil maken.